Wordt coaching vergoed?

 

Coaching kan op verschillende manieren gefinancierd worden. We zetten de mogelijkheden hieronder voor je uiteen.

 

 • Eigen middelen
  Coaching kan sowieso altijd van start als het vergoed wordt vanuit eigen middelen. Je stemt dan met je eigen gekozen coach af welk tarief gehanteerd wordt en hoe een traject eruit ziet. Je kunt dan een inschatting maken van de totale kosten en beslissen of je wilt en kunt starten.

 

 • Via zorgverzekeraar
  Ben je aanvullend verzekerd dan is het zeer de moeite waard om contact op te nemen met je zorgverzekering om te onderzoeken of coaching voor jou onder vergoede zorg valt. Dit verschilt per verzekering en wij adviseren om dit goed uit te zoeken.

 

 • Via werkgever
  Veel bedrijven en organisaties zien de meerwaarde van training en coaching voor persoonlijke ontwikkeling. In het kader van verduurzaming en ziektepreventie. Je werkgever heeft vaak een opleidingsbudget, of een persoonlijk ontwikkelbudget beschikbaar, die je kunt aanwenden voor een coachtraject. Vaak wordt een coachtraject hiermee (gedeeltelijk) vergoed door de werkgever. Vraag dit na bij je werkgever, leidinggevende, of personeelszaken. 

 

 • Via de bedrijfsarts/arbodienst
  Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijvoorbeeld onder de noemer van burn-out preventie, of voorkomen van langdurig ziekteverzuim. Hierbij kan ook gedacht worden aan loopbaancoaching om te onderzoeken wat je wilt.

Wil je meer informatie of heb je advies nodig? Neem rechtstreeks contact op met de coach die jou aanspreekt, of vul onderstaande formulier in en we nemen zsm contact met je op.