Sprekend werkstuk | Janine Mickers

  • Beeldende therapie
  • Emotie uiten met verf, klei, hout, …..

 

Beeldende therapie is een ervaringsgerichte behandelmethode voor kinderen, jongeren en volwassen met emotionele problemen en psychische klachten. Door de doelgerichte inzet van beeldende werkvormen zoals schilderen, werken met tekenmaterialen, klei, hout of steen wordt op een non-verbale manier gewerkt aan je probleem. Niet het eindresultaat is van belang maar het dóen. 

“Een beeld zegt meer dan 1000 woorden”. Problemen worden door het beeldend werken ervaren, geuit, zichtbaar gemaakt en daarmee geeft het verwerking, inzicht en wordt het bespreekbaar.

Beeldende therapie is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen die het lastig vinden om zichzelf met woorden te uiten, of die juist té verbaal gericht zijn en daardoor niet aan hun gevoel kunnen komen, voor cliënten met angst, depressieve klachten, burn-out, spanningsklachten, negatief zelfbeeld, rouw- en verliesverwerking. 

Beeldende therapie behoort tot vaktherapie. (gedeeltelijke) vergoeding via aanvullende zorgverzekering, de Peelgemeenten en vanaf Januari 2022 voor jeugdhulp via gemeenten in NOBrabant mogelijk.

 

Contact

Janine Mickers

Gemert

TELEFOON: 06-49637457

WEBSITE: www.sprekendwerkstuk.nl 

E-MAIL: info@sprekendwerkstuk.nl