Stress de baas  | Koert Hendriks

  • ACT-Coach (Acceptance & Commitment Therapy/Training)
  • Coaching bij o.a. stress en burn-out, perfectionisme, angst, somberheid
  • Persoonlijke ontwikkeling


We onderzoeken wat jij wilt in je leven én wat jou (soms) tegenhoudt. Zodat jij je dromen kunt waarmaken! En je leven, mét alle bijbehorende pijn en obstakels, kunt inrichten naar jouw waarden. Hiervoor gebruiken we ACT, een bewezen vorm van gedragstherapie. Je leert om in plaats van te strijden tegen obstakels en pijn, deze dichtbij jezelf te houden en te accepteren. Wanneer dit lukt, kun je meer en meer keuzes maken die passen bij jouw wensen, verlangens en waarden.

Iedereen ervaart vroeg of laat obstakels, kwetsbaarheden of pijn in zijn leven. Denk bijvoorbeeld aan de angst om niet aardig gevonden te worden, perfectionisme of een relatie die op de klippen loopt. Ondanks dat we weinig invloed hebben op wat we denken en voelen, zijn we zo geprogrammeerd dat we onze gedachten en gevoelens (on-)bewust toch proberen te beïnvloeden. Op de automatische piloot gaan we volop het gevecht aan met datgene dat we niet willen voelen of denken. Het nadeel hiervan is dat deze gedachten ons helemaal opslokken én ze weerhouden ons ervan om te doen wat we écht belangrijk vinden. Bovendien kost dit strijden tegen jezelf veel energie.

Tijdens de coaching leer je jouw veerkracht vergroten zodat je flexibeler kunt omgaan met alles wat je ervaart in het leven.

Tip: een coachingstraject wordt in vele gevallen vergoedt door je werkgever.

Contact

Koert Hendriks

Gemert